Greenem

Contactgegevens

Tappersweg 14-44
2031 EV Haarlem
sophia@greenem.nl
http://www.greenem.nl/

Contactpersoon: Sophia

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Greenem is dé duurzame prijsvergelijker: we hebben hiervoor verschillende innovatieve diensten ontwikkeld.

Omschrijving

We zijn in 2009 begonnen met de ontwikkeling van een prijsvergelijker voor witgoed, elektronica en huishoudelijke apparaten. Naast de laagste aanschafprijs van duizenden producten, kun je bij ons ook de verbruikskosten over de totale levensduur van de producten vergelijken. Het is immers niet zo dat de kosten van een wasmachine of televisie ophouden op de dag van aankoop: je hebt ook te maken met energiekosten. Maar weet je hoeveel apparaten nu kosten aan verbruik? Waarschijnlijk niet. En daarmee helpen wij je graag!

We letten bij het kopen van een product nu vooral op de aanschafprijs. Maar de verbruikskosten van een product zijn in veel gevallen van net zo groot, of zelfs groter belang. De totale kosten, dus de aanschafprijs plus de verbruikskosten over de levensduur, geven dan ook een beter inzicht. Daarnaast zijn er andere duurzaamheidsaspecten waarop je producten zou willen vergelijken. Is het product b.v. cradle–to-cradle geproduceerd, of bevat het juist milieugevaarlijke stoffen?

Een langgekoesterde wens was om verder te gaan dan bewustwording en energiebesparing, maar consumenten ook in contact te brengen met de opwekking van duurzame energie. Eind 2012 is een nieuwe tool van Greenem online gekomen die precies in deze behoefte voorziet: de eerste onafhankelijke vergelijker van zonnepanelen van Nederland!

Vestiging