Foodwatch

Contactgegevens

Fizeaustraat 23
1097 SC Amsterdam
hilde.de.vries@foodwatch.nl
www.foodwatch.nl

Contactpersoon: Bart van Opzeeland

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
foodwatch is stichting die opkomt voor de rechten van consumenten op veilig, eerlijk, gezond en voldoende voedsel. foodwatch stelt de misstanden en wanpraktijken in de gehele voedselproductie aan de kaak. foodwatch is een patform voor en door consumenten.

Omschrijving

foodwatch legt in haar campagnes de vinger op de zere plekken van onze voedselvoorziening. Wát eet je eigenlijk? Hoe heeft de producent jouw voedsel bewerkt, welke discutabele E-nummers en giftige stoffen zitten erin? Paardenvlees, poepvlees, EHEC-komkommers… de voedselschandalen verdringen elkaar op de voorpagina’s. Toch heb je niet veel keuze bij je dagelijkse boodschappen: het gros van de producten is te vet, te zoet of te zout en eerlijke informatie is ver te zoeken.
Met uitgekiende marketingtechnieken en misleidende etiketten dringen voedselbedrijven jou en (jouw) kinderen hun vaak te zoete, zoute of vette producten op. De kosten daarvoor betalen we als samenleving, in de vorm van stijgende zorgkosten door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. foodwatch pakt dit soort misstanden rond voedsel aan. We willen jou de vrijheid teruggeven om zélf een weloverwogen keuze te maken, op basis van alle informatie die je daarvoor nodig hebt.

Vestiging