Enviu

Contactgegevens

Pannekoekstraat 100
3011 LL Rotterdam
info@enviu.org
www.enviu.org

Contactpersoon: Wouter Kersten

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2004
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Enviu, start impact-gedreven bedrijven. Bedrijven die een positieve impact hebben op hun omgeving en de samenleving. Hun producten en diensten richten zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van zoveel mogelijk mensen op een duurzame manier.

Omschrijving

Enviu heeft twee kernactiviteiten; Co-Creatie en Business Development. Via Co-Creatie dagen we onze community van ondernemers, creatieven en innovators om Business Concepten te bedenken. Bij de beste concepten stappen we in als partner (we delen het risico) om samen met de ondernemer het Business Concept klaar te maken voor investering. Dus in het kort: maatschappelijk/milieu-gerelateerd probleem > Business Concept > impact-gedreven bedrijf klaar voor investering.

Co-Creatie
Samen met onze community identificeren we maatschappelijke en milieu gerelateerde problemen. We analyseren het issue en zetten het om in een Challenge vraagstuk. Dan dagen we ondernemers en creatieven van over de hele wereld uit om Business Concepten te co-creëren om een oplossing te bieden voor het probleem. Aan het einde van de Challenge komen er verschillende Business Concepten uit die klaar zijn voor validatie in de markt. Meer weten? Lees het op de Co-Creatie pagina.

Business Development
Onze Business Development activiteiten draaien om het verder brengen van het Business Concept en het klaarmaken voor de markt. Een Business Concept kan uit een van onze Challenges komen, of direct aangedragen worden door een ondernemer. Wij delen het risico, worden partner en helpen de ondernemer met het valideren van het business model. Zo maken we het Business Concept klaar voor investering. Momenteel zijn onze focuslanden Nederland, India en Ghana.

Vestiging