ENOOR

Contactgegevens

Panweg 72
3705 GG Zeist
service@enoor.nl
http://enoor.nl/

Contactpersoon: Berend Maten

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: Computer Troubleshooters NL
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wij verbinden kennis van ICT met oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken.

Omschrijving

Aandacht voor “ICT en energie” kan leiden tot grote kosten- en energiebesparingen, zowel in de ICT sector zelf (Greening of ICT), als in andere sectoren (Greening by ICT). Wij hebben social media tools om mensen en organisaties te verbinden en duurzame initiatieven te helpen realiseren.

Enkele kenmerken van onze eigen organisatie zijn:
Verkozen tot duurzaamste bedrijf – in november 2011 hebben wij de MVO-prijs Zeist gewonnen, als initiator en voorloper op het terrein van Green IT.
CO2 neutrale bedrijfsvoering – als onderdeel van een programma van de provincie Utrecht hebben wij als eerste ICT dienstverlener per 1 december 2012 een CO2 neutrale bedrijfsvoering.
Voorlichting over Duurzame ICT – wij promoten actief de mogelijkheden om milieu en kosten te (be)sparen door het vergroenen van de ICT en om ICT als hulpmiddel te gebruiken om organisaties energie-efficiënter en met lagere milieulasten te laten werken.

ENOOR is ontstaan vanuit een project “Groene ICT” van Computer Troubleshooters Nederland. Computer Troubleshooters is voorloper in praktische duurzame ICT oplossingen voor het MKB. De laatste jaren hebben wij ons ontwikkeld in software tools die organisaties helpen MVO beleid en energiemanagement te realiseren en social media tools om mensen en organisaties te verbinden.

Vestiging