Elodea

Contactgegevens

Skeanewei 12
9212 VC Boornbergum
info@elodea.org
http://www.elodea.org/

Contactpersoon: Henk Jansen

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 1997
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Ecologisch onderzoek en advies

Omschrijving

Buro Elodea kan u helpen een helder beeld van de energiehuishouding van uw huis te krijgen. Wanneer u een dergelijke energiescan (of ook wel Energie Prestatie Advies) heeft laten opstellen, wordt duidelijk waar het loont te investeren in maatregelen die het energieverlies beperken. Hierdoor bespaart u op uw uitgaven aan energie en verhoogt u uw comfort. Zoals in de uitzending van Tegenlicht op 9 oktober 2012 bleek, vormen energielasten een steeds groter deel van uw uitgavenpatroon.

Ook op het gebied van hergebruik van regenwater valt winst te behalen. Buro Elodea heeft al meer dan 12 jaar eigen ervaring op dit terrein en kan u daarom veel praktische adviezen bieden. Op terrein van vergroening van uw dak (waarmee de levensduur wordt verlengd en het binnenklimaat aangenamer wordt) heeft het buro ook veel ervaring.

Daarnaast maakt Elodea sinds 2011 deel uit van de Drachtster Energiemarkt, een groot aantal gespecialiseerde bedrijven rond Drachten, die al bovengenoemde maatregelen samen kunnen uitvoeren.

Buro Elodea werd eind 1997 opgericht door drs. Henk Jansen. Naast het werk op terrein van de landschapsecologie, richt het buro zich in toenemende mate op bovenstaande toepassingen van ecologie in de praktijk.

Vestiging