Eko Vleesboerderij “De laan van Wisch”

Contactgegevens

Weeversplasweg 1
7255 PX Hengelo GLD
info@ekovleesboerderij.nl
www.ekovleesboerderij.nl
contactpersoon: Peter Bos en Francis van Aken

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 1990
Einde Initiatief: –

Korte Omschrijving

Biologische vleesboerderij met verkooppunten in de regio en per internet, zorgboerderij.

Omschrijving

Wij boeren biologisch sinds 1999 toen biologische landbouw en veeteelt nog heel uitzonderlijk was. Zonder enige aarzeling en zeer overtuigd hebben wij destijds, na de overname van het rundveebedrijf van de ouders, de overstap naar biologisch gemaakt. Wij hebben ons meteen op vleesproducten gericht omdat er destijds geen vraag was naar biologische zuivelproducten. Via onze boerderijwinkel leveren we sinds 2001 en via onze webwinkel sinds 2005 biologische producten.

Biologisch produceren levert kwalitatief hoogwaardige voedselproducten die met respect voor natuurlijke kringlopen zijn geproduceerd. Zulke kringlopen hebben hun eigen ritme en tempo die in de biologische productiewijze worden gevolgd. Dat toont zich in het welbevinden en de gezondheid van de dieren. Ze leven op de boerderij in hun eigen biologische ritme dat door de seizoenen wordt bepaald. Ze leven vrij van stress, eten alleen biologisch voedsel en kunnen vrij in- en uitlopen naar weidegronden en overdekte verblijven. De runderen staan in de wintermaanden binnen. Er is genoeg voedsel voor allemaal. De biologische producten en de wijze waarop ze worden geproduceerd staan onder streng toezicht van Skal, het keurmerk van de biologische landbouw en veeteelt. Ons Skal nummer is 14790.

Wij boeren biologisch uit overtuiging. Voor ons is dat meer dan de dieren goed verzorgen met biologisch voedsel. Voor ons is biologisch boeren een manier van leven waarin de leefomgeving voor mens en dier in balans is. Onze boerderij is voor ons zo’n harmonieuze omgeving. Dieren, vogels, bomen, insecten en gewassen zijn onderdeel van die omgeving die komt en gaat met de seizoenen. Voor ons moet alles in die omgeving kloppen zodat onze bewoners, varkens, leg kippen, koeien en schapen, maar ook bijvoorbeeld, kerkuilen, zwaluwen, groene specht en fazanten evenwichtig en goed kunnen leven.

Vestiging