Effio sokken

Contactgegevens

Schiekade 189 – unit 1.11
3013 BR Rotterdam
info@effio.eu
http://www.effio.eu

Contactpersoon: Joost van Beek

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2007
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wij zijn Effio. Sinds 2007 zijn wij bezig met het verwezenlijken van een droom: het maken van de beste en mooiste sokken van de wereld. Ze zijn mooi, maar niet eerlijk genoeg. Eerlijk betekent voor ons het streven naar gesloten kringlopen in het productieproces: sociaal, ecologisch en economisch. Het proces van plantage tot verwerking (in Egypte en Italië) is voor ons nog in nevelen gehuld. Dat willen we verhelderen en veranderen.

Omschrijving

De ramp in de textielfabriek in Bangladesh deed ons realiseren dat er veel mis in de kledingindustrie. Ongewild leveren we daar een bijdrage aan. De boeren in Egyte, die onze katoen verbouwen ontvangen voor hun arbeid waarschijnlijk geen eerlijke prijs en de teelt gebeurt niet op ecologische wijze. Die uitbuiting van mens en aarde willen wij graag veranderen.
De uitvoering is gericht op het inzichtelijk maken en verbeteren van de productie van katoen en de verwerking daarvan. Het proces van fabricage in Italië tot levering en verkoop hebben we inmiddels zo duurzaam mogelijk ingericht.

Vestiging