Easy drivers

Contactgegevens

Rendierveld 39
8017 MH Zwolle
info@groenbeweegt.nl

Contactpersoon: Jan Brink

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Het kabinet geeft ons de vrijheid om 130km/u te rijden. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor milieu en veiligheid door 110 km/u te rijden. Ontdek ook het genot easy cruisen op de snelweg: het is goed voor het milieu, rijdt ontspannen en is goedkoop. Daag jezelf en anderen uit en plak de 110km sticker op je auto en word easydriver!

Omschrijving

Je leest er dagelijks over in de krant, over duurzaamheid, minder CO2-uitstoot, meer windenergie. Er zijn internationale verdragen over gesloten. Onze overheid stimuleert de aanschaf van zuinige autos en zoekt CO2-opslag (maar kan het niet vinden). Auto-fabrikanten investeren fors in de ontwikkeling van nieuwe zuinige autos. Er gebeurt veel om de CO2-uitstoot te verminderen en een duurzame wereld dichterbij te brengen. De CO2-uitstoot door het autoverkeer blijft echter nog altijd stijgen. We zijn verslaafd aan de auto. En dat knaagt; al die CO2-uitstoot is niet goed, het leidt tot klimaatverandering met waarschijnlijk ernstige gevolgen en de olie raakt een keer op. En dan komt de regering met de verhoging van de maximumsnelheid tot 130 km/u op snelwegen. Het leidt tot meer vervuiling, meer gejaagdheid en minder veiligheid op onze snelwegen. Waar is dat goed voor?
Easydrivers nemen de vrijheid om en hun verantwoordelijkheid door 110km/u te rijden op de snelweg. Dit is de meest easy way om CO2-uitstoot te verminderen, de veiligheid te verhogen en ook nog eens veel geld te besparen (20% van de brandstofkosten op de snelweg). Het rijdt bovendien heerlijk ontspannen, easy. 80 km/u is natuurlijk veel beter voor het milieu, maar echt vroeger willen we het bed nou ook weer niet uit. De gunstige effecten van easy driven gaan ook nog eens onmiddelijk in zodra je als automobilist het gaspedaal minder indrukt. Het ontwikkelen van nieuwe zuinige of electro-motoren kost jaren (en miljarden euros) en vervolgens nog 10 jaar voordat iedereen in zon auto rijdt.
Easydrivers, de meest easy way om direct de CO2-uitstoot te verminderen, de veiligheid te bevorderen en geld te besparen. Zo makkelijk kan duurzamer leven zijn!

Vestiging