Duurzame, interactieve speelplek

Contactgegevens

Klokgebouw 230
5617AC Eindhoven
fix@ontwerpbureaufix.n
www.ontwerpbureaufix.nl

Contactpersoon: ontwerpbureau Fix

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2005
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Het is de droom van Ontwerpbureau Fix op een aantal verrassende locaties in Nederland duurzame, interactieve speelplekken te ontwikkelen voor kinderen en volwassenen. De eerste speelplek kan binnen één jaar gerealiseerd zijn.

Omschrijving

Tien jaar geleden brachten wij ons eerste duurzame speeltoestel op zonne-energie uit. Nu trekken onze unieke, duurzame speeltoestellen jaarlijks één miljoen bezoekers: door heel Nederland, van jong tot oud. Alle verschillende speeltoestellen hebben één ding met elkaar gemeen: ze krijgen jong en oud in beweging én vestigen tegelijkertijd de aandacht van de doelgroep op educatie en duurzame technieken. Dát willen we doorvoeren door héél Nederland… en daar buiten!
Kinderen en volwassenen spelenderwijs bewust maken van energie en duurzaamheid door de inzet van interactieve speeltoestellen. Naast de educatieve waarde, toveren de speeltoestellen een glimlach op het gezicht van de gebruikers. Dat is ons doel: duurzame energie mooi, leerzaam én leuk maken!
Één van onze duurzame speeltoestellen is de Touwpomp. Deze pompen worden ook in ontwikkelingslanden met succes gebruikt. Voor iedere Touwpomp die we in Nederland verkopen, plaatsen we een Touwpomp in Ghana of en Togo waar een zelfde type pomp geproduceerd en geplaatst wordt door plaatselijke vaklieden.