Duurzame groentemarkt Durf te Delen

Contactgegevens

Brinkstraat 44
6721 WV Bennekom
info@brinkstraatkerk.nl
www.brinkstraatkerk.nl

Contactpersoon: Sjoerd van Schooneveld

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: 2009
Start Initiatief:
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Sinds zes jaar organiseren een fors aantal vrijwilligers van de Brinkstraatkerk in Bennekom in de zomer iedere woensdagmiddag een groentemarkt waar duurzaam geproduceerde groenten, fruit, enz. verkocht worden. Het gaat om producten die niet belast zijn met energievretende vervoerskilometers en waarbij ook geen schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.

Omschrijving

De filosofie achter de duurzame groentemarkt is vierdelig:
1. Werken aan behoud van klimaat en milieu door duurzame producten met name groenten en fruit in eigen beheer te produceren en te verkopen.
2. Via de regelmatige reclame voor de groentemarkt in de plaatselijke en kerkelijke bladen de mensen op ontspannen wijze bewust te maken van de klimaat- en milieuproblematiek en hen te helpen hier ook aan te werken.
3. Ook mensen in het Zuiden te helpen, een soort vergoeden, doordat de opbrengst van de markt naar een project in de derde wereld gaat. Vorig jaar was dat onze partnergemeente in Nandyal, India die voor het geld kookapparaten heeft gekocht die werken op zonnewarmte. Ook een duurzaam doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar een kleinschalig tuinbouw project in Mongolie.
4. En last but not least samen met een grote groep mensen bezig zijn is goed voor de sfeer en zinvoller dan vele verhitte discussies.

Vestiging