Duurzame Bruiloft

Contactgegevens

Newtonstraat
1098 Amsterdam
info@duurzamebruiloft.nl
www.duurzamebruiloft.nl

Contactpersoon: Susan Gerritsen-Overakker

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties:
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Duurzame Bruiloft beoogt bruiloften te verduurzamen op 10 meest impactvolle onderdelen en bij voorkeur CO2-neutraal te maken. DB biedt de klant inzicht in de duurzame variant op elk onderdeel van de bruiloft, dus van ringen tot eten en drinken, van de jurk tot de bloemen, de verlichting tot de eco-huwelijksreis.

Omschrijving

Een gemiddelde bruiloft stoot meer CO2 uit dan een gemiddeld huishouden in een jaar, namelijk 10 ton. Er trouwen jaarlijks ruim 73.000 paren volgens de Nederlandse trouwbranche organisatie en men besteedt ruim 15.000 euro per bruiloft. Er is dus een wereld aan milieuwinst in deze branche te behalen. Het sociale aspect is net zo belangrijk, fair trade is in de keuze van producten een voorwaarde.

Met de Duurzame Database van Duurzame Bruiloft beperken we de CO2 -uitstoot middels slimme duurzame maatregelen die de meeste impact hebben op mens en milieu, genaamd Duurzame 10. Samen met het bruidspaar kiezen we de meest ecofabulous optie die past bij de stijl en het budget van de bruiloft.

Het Duurzame Bruiloft CO2-Rekenmodel berekent nauwkeurig waar de meeste winst te behalen is en hoe CO2 neutraliteit kan worden behaald op de onderdelen: vervoer, kleding en cosmetica, eten en drinken, ringen, decoraties en bloemen, energieconsumptie, drukwerk en afval. De resterende uitstoot compenseren we met projecten van Trees for All of middels aankoop van CO2 certificaten op de CO2-markt, om de bruiloft daadwerkelijk CO2 neutraal te maken.

Vestiging