Duurzame Bloemisten Groep

Contactgegevens

Cobaltstraat 27
2718 RN Zoetermeer
info@duurzamebloemisten.nl
http://www.duurzamebloemisten.nl/

Contactpersoon: Sandii Zachte

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: MVO Nederland
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Duurzame Bloemisten Groep is een non-profit organisatie, waarbij er een coöperatie opgezet wordt met als doel kwekers, bloemisten, duurzaam inkopende bedrijven/ instellingen en consumenten met elkaar te verbinden. Deze coöperatie is van de leden en bestaat uit kwekers, bloemisten en bedrijven/instellingen. Uiteindelijk ontstaat er zo een breed platform waardoor het mogelijk is landelijk een duurzaam boeket te laten bezorgen.

Omschrijving

Nederland is hét bloemenland van de wereld, al verliezen we in hoog tempo dit imago. Daarnaast worden kwekers die milieuvriendelijk bloemen kweken onvoldoende gestimuleerd. Bloemen hebben van oorsprong een pure, natuurlijke en milieuvriendelijke uitstraling waarvan verwacht wordt dat deze op een milieuvriendelijke wijze gekweekt zijn. Helaas is dit in werkelijkheid vaak anders… Er worden nog te vaak chemicaliën gebruikt die vervangbaar zijn voor natuurlijke alternatieven. Bij sommige kwekers zijn de sociale aspecten van de (buitenlandse) werknemers niet volgens Nederlandse normen. Steeds meer bloemen komen uit het buitenland. Momenteel geldt voor rozen dat er al 30% in Oost-Afrika gekweekt wordt. De (werk)omstandigheden van de werknemers zijn daar vaak niet goed. Bloemen gecertificeerd met een keurmerk, wat jaarlijks gecontroleerd wordt door een onafhankelijke keuringsinstantie, zorgen voor verbetering / uitsluiting van bepaalde (werk)omstandigheden.
Willen we ons ‘ bloemenland’ imago op de wereld verbeteren, dan zullen we hier mee aan de slag moeten. Dan kan Nederland zich op de wereldkaart profileren als het land waar de milieuvriendelijke bloemen geteeld worden.

Vestiging