Delftse PROEFtuin

Contactgegevens

Professor Bosschastraat 27
2628HL Delft
groen@groenkracht.nl
http://www.groenkracht.nl/wat/delftse-proeftuin/

Contactpersoon: Esmeralda van Tuinen

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Stichting Groenkracht wil in de Spoorzone van Delft een PROEFtuin ontwikkelen.

Omschrijving

Stichting Groenkracht wil in de Spoorzone van Delft een PROEFtuin ontwikkelen, bestaande uit een pluktuin, boom- en plantenkwekerij en een educatief kenniscentrum. Met de Delftse PROEFtuin wordt een veerkrachtig systeem ontworpen, waar met behulp van lokale menskracht biologisch voedsel, plantmateriaal en bomen wordt geproduceerd. Via gemeenschapsondersteunde landbouw (Community Supported Agriculture) worden er plukabonnementen (van groenten en fruit) samengesteld en verkocht aan particulieren en bedrijven. De PROEFtuin zal een ontmoetingsplaats gaan vormen, waarbij inwoners van Delft elkaar via gezamenlijk tuinieren informeel kunnen ontmoeten en kennis en ervaring met elkaar kunnen delen. Daarnaast worden er cursussen aangeboden en tevens (leer)werkplekken en dagbesteding aan mensen met een zorg- en of hulpvraag.
Als gevolg van de industrialisatie van de voedselproductie weten consumenten vaak niet meer hoe en waar hun eten wordt geproduceerd. Stadslandbouw kan de afstand tussen producenten en consumenten verkleinen. Door lokaal biologisch voedsel te produceren in combinatie met voorlichting en educatie kan bewustwording en kennis over duurzaam voedsel worden vergroot.
Stadslandbouw is tevens een zinvolle invulling van braakliggende terreinen in de stad, waarbij het de gemeenschap een hoger woongenot, een beter leefklimaat en meer recreatiemogelijkheden oplevert.

Vestiging