De Stille Boot

Contactgegevens

It Bûtlân 9
8621 DV Heeg
info@destilleboot.nl
http://www.destilleboot.nl/

Contactpersoon: Anton van Wijk

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2005
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Elektrisch varen specialist.

Omschrijving

Bij De Stille Boot gaan we ervan uit dat u vooral het water op gaat om te ontspannen. En dat uw boot daarvoor het geschikte middel kan zijn. Wij vertalen dat in een boot die je laat genieten van de rust, de natuur en van de frisse lucht, zonder zorgen over de bediening of de betrouwbaarheid van je schip.

Een boot met elektrische aandrijving is dan een logische keuze.

Die is stil en schoon. Een elektromotor maakt nu eenmaal weinig geluid. Je hoort een zacht gezoem op de achtergrond, maar vooral hoor je de wind, het water en de vogels. Of elkaar, zonder je stem te verheffen. Of de muziek, zonder dat die hard staat. Onderwijl ruik je de geuren van de natuur, niet je eigen uitlaatgassen of de gemorste brandstof.
Dat brengt rust (bij jezelf én de omgeving!)

Simpel en safe, dat is een goede elektrische aandrijving tegenwoordig ook. Makkelijk te bedienen, makkelijk te gebruiken. Het vermogen is traploos regelbaar en van voor- naar achteruit gaat in één vloeiende beweging, zonder keerkoppeling. De stroom gaat gewoon in omgekeerde richting lopen! Een eenvoudig meetinstrument kan alles bijhouden wat u wilt weten: wat is mijn stroomverbruik, hoeveel stroom zit er nog in de accu’s en hoeveel uur kan ik nog varen? Die vaartijd is bij onze schepen trouwens behoorlijk lang: op kruissnelheid minstens 8 uur, in sommige uitvoeringen zelfs nog veel langer. En bedenkt u eens: wanneer heeft u voor het laatst zo lang achter elkaar gevaren? Eenmaal thuisgekomen, of in de haven, kunt u makkelijk “bijtanken” in elk stopcontact.

Betrouwbaar zijn elektromotoren bij uitstek. Veel simpeler dan een verbrandingsmotor en met een lange levensduur. Mits natuurlijk goed ingebouwd, voorzien van moderne, robuuste regelelektronica en de juiste accu’s. Maar daar heeft u (onder andere) De Stille Boot voor!

En hoe snel kun je dan varen, is elektrisch varen niet traag? Nee, dat is het niet. Sommige boten, vooral in de verhuur, staan inderdaad (bewust) langzaam afgesteld. Maar wees gerust: al onze boten halen dezelfde maximumsnelheid als soortgelijke boten met verbrandingsmotor. Die snelheid staat (tenzij het om een speedboot gaat) gelijk aan de zogenaamde rompsnelheid, die samenhangt met waterlijnlengte van een boot. Voor de Silent Ship is dat bijvoorbeeld ruim 11 km/u.

En… sierlijk! Onze boten zijn zonder uitzondering van het begin af aan ontworpen voor een elektrische aandrijving. Dat betekent dat ze een efficiënte rompvorm hebben die weinig energie verspilt aan het maken van golven. En die dus sierlijk door het water glijdt. Maar ook het ontwerp van het interieur is anders. Alleen al omdat de traditionele motorkast voor de diesel ontbreekt heeft de ontwerper meer vrijheid bij het creëren van de inrichting. Kijk maar eens naar de ruimte en het comfort dat een klein scheepje als De Stille Scoop biedt. Met de Silent Ship 23 gaan we op al deze gebieden nog een paar stappen verder.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van elektrisch varen, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. En vergeet niet: het echte enthousiasme voor elektrisch varen komt pas als u het een keer heeft meegemaakt! Ook dat willen we graag een keer voor u realiseren.

Vestiging