De kledingbibliotheek

Contactgegevens

Westerkade 30
3511 HC Utrecht
info@dekledingbibliotheek.nl
www.dekledingbibliotheek.nl
Youtube:www.youtube.com/watch?v=0pA5JwH4X4M

Contactpersoon: Maud Bloemberg, Karin Zwiep en Evita Lammers

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Kledingbibliotheek is een plek in Utrecht waar je unieke designerkleding, duurzame fairtrade outfits en leuke tweedehands stukken kan lenen! Het werkt zoals een bibliotheek: Je zoekt kleding uit, past het en neemt dan mee naar huis wat je leuk vind! Na 4 weken dragen, gooi je het bij ons in de wasmand en kan je weer wat nieuws mee nemen.

Omschrijving

De Kledingbibliotheek werkt vrijwel hetzelfde als je gewend bent van de ‘gewone’ bibliotheek.

Als je lid wordt van ons krijg je je eigen persoonlijke Kledingbibliotheek pas. Hiermee kan je elke keer weer kleding komen lenen. Je komt bij ons langs en kijkt tussen onze rekken. Je kunt de kledingstukken passen en neemt mee naar huis wat je leuk vindt. Je mag kledingstukken 4 weken lenen.

Hierna kom je weer bij ons langs en gooi je het in onze wasmand. Wij wassen het dan op een duurzame manier en jij kan weer iets nieuws uit zoeken! Kan je nu echt geen afscheid nemen van het kledingstuk? Niet getreurd, je kan een kledingstuk nog 2 weken langer lenen door ze te verlengen. Dit kan in onze online catalogus. Hier kan je ook kledingstukken online bekijken en alvast reserveren.

De eerste keer dat je langskomt kan je het lenen een keertje uitproberen. Daarna kan je kiezen voor een strippenkaart of abonnement. Een strippenkaart is ideaal voor iedereen die af en toe iets wil lenen, voor een feestje bijvoorbeeld. Een abonnement is speciaal voor alle lieve leden die regelmatig gebruik willen maken van de Kledingbibliotheek. Je betaalt een bedrag per maand en kan die maand een bepaald aantal stukken lenen.

strong>Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken? 10-50
Hoeveel Mensen bereikt u er mee? 500 en meer

Onderzoek
De kledingbibliotheek heeft meegewerkt aan het onderzoek van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen, en staat als businessmodel beschreven op de website onder lesmaterialen Casus Kledingbibliotheek.

Vestiging