De Groene Installateur

Contactgegevens


info@degroeneinstallateur.nl
http://www.degroeneinstallateur.nl/home.htm

Contactpersoon: Jan Geurt Hupkes

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 1997
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Groene Installateur wil pro-actief doelmatig en efficiënt energie- en waterverbruik bevorderen, evenals de toepassing van duurzame energie en alternatieve watersystemen en het gebruik van milieuvriendelijke materialen en technieken.

Omschrijving

De Groene Installateur: dat scheelt water, energie en kosten
Duurzaam bouwen (dubo) is in opkomst. Steeds meer gebouwen worden ontworpen en gebouwd op basis van dubo. Dubo houdt in dat er hoofdzakelijk milieuvriendelijke bouwmaterialen worden gebruikt en dat het energie- en watergebruik veel lager is dan bij de traditionele bouw. Voor de installaties die moeten zorgen voor minder energie- en watergebruik zorgen de installatiebedrijven. Of het nu om HR-ketels gaat of om zonneboilers, om spaarlampen of om grijswatercircuits, De Groene Installateurs zorgen ervoor dat de bewoners van huizen minder gebruiken en dus minder hoeven te betalen aan hun energiebedrijven.

Specialisten voor schone technologie
De Groene Installateur is een vereniging die zich inspant om haar leden te ondersteunen. Dit gebeurt door onderlinge communicatie maar ook door voorlichting en advisering aan klanten. De vereniging volgt de ontwikkelingen op het gebied van techniek en subsidies op de voet. De installatiebedrijven die deel uitmaken van De Groene Installateur willen zich profileren als specialisten in de “schone technologie”. Zij zijn de vraagbaak op het gebied van duurzame en zuinige energie- en watertoepassingen en op het gebied van comfort en gezondheidsaspecten.

Vestiging