De Dakdokters

Contactgegevens

Joan Muyskenweg 19
1096 CJ Amsterdam
info@dakdokters.nl
http://dakdokters.nl/

Contactpersoon: Daan de Leeuw

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Dakdokters maken sinds 2010 de steden gezond door daken te transformeren. Wij zien het dakoppervlak, dat nu vaak ongebruikt ligt te zinderen in de zon, als de duurzame motor voor de stad van de toekomst. Wij transformeren de ongebruikte daken naar plekken voor natuurontwikkeling, recreatie, wateropslag en voedsel- en energieproductie.

Omschrijving

De Dakdokters combineren hoofd, hart en handen. Wij zijn niet alleen denkers en dromers, maar willen impact maken en inspireren door projecten te realiseren. We zijn een full-service organisatie met alle relevante disciplines onder één dak. We zijn een architectenbureau, timmerbedrijf, meubelmakerij, dakdekkers- en hoveniersbedrijf ineen. Om die reden kunnen wij onze projecten uitvoeren met een all-in garantie van 10 jaar.
De combinatie van creativiteit en vakmanschap leidt tot maatwerk oplossingen met oog voor detail. De Dakdokters realiseren jaarlijks meer dan 200 projecten in de metropoolregio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht. We werken met eigen personeel, aangevuld met een flexibele schil van ervaren zelfstandigen. Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf voor timmerlieden, meubelmakers, hoveniers en dakdekkers.
De Dakdokters zijn een social enterprise. Wij willen toonaangevend en succesvol zijn als duurzaam bedrijf. Deze duurzaamheid richt zich niet alleen op onze activiteiten op het dak, maar vertaalt zich ook in de omgang met onze opdrachtgevers, medewerkers, onderaannemers en leveranciers (people). We gaan bewust om met afval- en energiestromen en gebruiken de meest duurzame materialen.
Duurzaamheid vertaalt zich ook in de omgang met onze winst. Om een gezonde onderneming te zijn willen wij op jaarbasis 5% winst maken. Hiervan blijft 50% in het bedrijf als buffer om onze continuïteit te waarborgen. Van de winst gaat 20% naar de aandeelhouders, 20% naar het personeel en 10% naar een goed doel. Voor het komende jaar hebben wij Oxfam Novib als goed doel geselecteerd, omdat wij geloven in het stimuleren van de kracht, mogelijkheden en zelfredzaamheid van mensen.

Vestiging