Dailybeans: (H)eerlijke koffie

Contactgegevens

Aert van Nesstraat 25 A1
3012 CA Rotterdam
wij@dailybeans.nl
http://www.dailybeans.nl/

Contactpersoon: Joel de Lange

Sponsor Initiatief:-
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Ieder kopje koffie heeft een verhaal. Het kopje koffie zou nog lekkerder smaken als u er zeker van kan zijn dat er niemand wordt uitgebuit om dit kopje koffie te maken. Dat vinden wij nou ook. Heerlijke koffie op een eerlijke manier, dat vinden wij een vorm van goede smaak.

Omschrijving

Respect voor de mens, een eerlijke prijs, geen kinderarbeid, goede handelsvoorwaarden en betere leef- en werkomstandigheden. Onze bonen zijn voorzien van het Fairtrade Max Havelaar keurmerk. Dit zorgt ervoor dat de mensen die de bonen plukken een eerlijke prijs krijgen. Meer informatie over de initiatieven van Max Havelaar kunt u lezen op hun website www.maxhavelaar.nl.

Duurzaam branden
Onze branderij nu
Geurarm
Goede arbeidsomstandigheden
Herverbruik energie
Voldoet aan milieunormen

Verbeterpunten
minder waterverbruik
meer herverbruik energie
CO2 neutrale productie

Verpakking & Bijproducten
Milieuvriendelijke verpakkingen is het doel. Ook willen wij zoveel mogelijk bijproducten zoals melk, suiker en bekertjes van duurzame en/of biologische aanbieders leveren aan onze klanten.

Distributie
Een partner voor distributie die veel ambities heeft op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Machines
Wij hebben gekozen voor Rheavendors koffiemachines. Ook Rheavendors ontloopt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid niet waar het gaat om energiebesparing, duurzaamheid en het terugdringen van milieubelastende aspecten.

Vestiging