Dacom

Contactgegevens

Waanderweg 68
7812 HZ Emmen
info@dacom.nl
http://www.dacom.nl/

Contactpersoon: Janneke Hadders

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Dacom is een innovatief hightech bedrijf dat gespecialiseerde ICT, sensorapparatuur en adviesdiensten ontwikkelt en levert aan akkerbouwbedrijven en de agribusiness over de hele wereld.

Omschrijving

Het door Dacom ontwikkelde Agri Yield Management systeem geeft telers en de agribusiness over de hele wereld praktische oplossingen voor winstgevende en duurzame akkerbouw. Door sensortechnologie en internet te combineren kunnen telers gedurende het groeiseizoen hun teelt continu volgen en bijsturen en is teeltinformatie makkelijk deelbaar met de omgeving. De agribusiness kan continu anticiperen op optimalisatie van grondstoflevering door de raadpleging van veldgegevens en slimme modules. Het resultaat is een maximaal haalbare opbrengst met een economisch en verantwoord gebruik van hulpstoffen zoals water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen.

Dacom wil telers van gewassen en de agribusiness ondersteunen bij het optimaliseren van hun opbrengsten door gebruik te maken van alle mogelijk beschikbare databronnen en de ontwikkeling van slimme online adviesdiensten.
Dacom heeft hiermee een significante impact op de reductie van het gebruik van agri-inputs zoals water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen en kosten efficiƫnte en duurzame voedselproductie.
Dacom is hierin een innovatieve toonaangevende wereldspeler.

Vestiging