Corgo sos

Contactgegevens

De Stede 3
2543BG Den Haag
www.facebook.com/corgosos

Contactpersoon: Corry en Margôt Verdonk en Scholten

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: Fonds 1818
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Corgo sos is een ‘out of the box’ concept voor en door vrouwen die op eigen kracht ondernemend zijn of willen worden. Voor dit doel heeft Corgo sos een 2ehands winkel opgericht waarin begeleiding plaatsvindt van vrouwen die vanuit intrinsieke motivatie weer willen participeren, sociaal, maatschappelijk en economisch. Daarnaast is Corgo sos een duurzaam bedrijf dat gebruikte spullen hergebruikt of een nieuwe bestemming geeft aan de buurtkamer, de Kringloopwinkel of het Kici/Rode Kruis.

Omschrijving

Corgo sos een uniek concept dat is ontwikkeld om vrouwen en moeders uit de wijk die in een sociaal economisch onwenselijke situatie verkeren, perspectief te bieden en te bevorderen om weer ondernemend te worden. Dat doen wij aan de hand van een door onszelf ontwikkelde methodiek. Hierin richten wij ons in eerste instantie zoveel mogelijk op het winnen van het vertrouwen van de vrouwelijke klant, zodat er een band kan ontstaan tussen Corgo en de vrouwen uit de wijk die zich aangetrokken voelen tot het concept. Wanneer zij zich aangetrokken voelen tot het concept van Corgo, krijgen zij een eigen taak in de keten van taken binnen het Corgo-concept. Op deze wijze proberen we met elkaar te bevorderen dat er weer een stuk plezier beleeft kan worden aan elke dag dat je leeft. Meer plezier door de fijnen gesprekken, door het mogelijk te maken leuke mooie kleding en spullen te kopen voor een zo laag mogelijke prijs en meer plezier doordat men op deze manier gelijkgestemden kan ontmoeten, hun levenservaringen kunnen delen, elkaar diensten aan kunnen bieden en kunnen ontvangen (!). Met deze wederkerigheid kunnen zij ook weer anderen ondersteunen om meer ondernemend te worden.
Corgo sos is een Stichting in oprichting. Op dit moment zit Corgo in de wijk Escamp/Bouwlust in Den Haag. Wanneer het concept in deze wijk succesvol is, is het de bedoeling dat Corgo ook in andere steden haar deuren opent waar dit concept nodig is. Corgo is met dit winkelconcept een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar het mogelijk is om vrijwilligerswerk te doen, stage te lopen, ondernemerschap wordt gestimuleerd en waar tegen geringe kosten en vergoedingen ook workshops, cursussen, activiteiten, praktische advisering en ondersteuning kunnen worden georganiseerd die aansluiten op de doelstelling om de doelgroep meer plezier in het leven te bieden waardoor vanuit de eigen kracht het ondernemend vermogen weer kan worden geactiveerd.
De kracht van Corgo is om op de juiste plek te zitten, aantrekkelijk en laagdrempelig te zijn en kennis te hebben van de (culturele) achtergronden van deze mensen.
Op deze manier trekt Corgo sos de doelgroep naar zich toe en motiveert zij tot activering & participatie..

Vestiging