Co-Bomen

Contactgegevens

Terralaan 71
6515 JN Nijmegen
Mail: info@cobomen.nl
Website: www.cobomen.nl
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Xg3ONq5CW84

Contactpersoon: Bas Broeder, Martine van Harten en Marianne Mulder

Sponsor Initiatief of Betrokken Organisaties: : Waalsprong Nijmegen, Rabobank,Koken aan de Waal, Altijd Nijmegen, Hubbels Co werkplek, Landsmit, Stadsboom, Imkerij de Bloem, Werkenrode School, Pr. Bernhard Cultuurfonds.

Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Op vergeten plekken in de Waalsprong liggen prachtige boomgaarden. Ze worden niet gebruikt en raken vervallen. En toch geven ze heerlijke vruchten. Tot zover hebben we appels, peren, vlier en noten ontdekt. Wij willen de boomgaarden weer in functie brengen zodat we er samen de vruchten van kunnen plukken.

Omschrijving

In het startjaar 2014 staat het inventariseren van de 4 boomgaarden centraal. Welke bomen en struiken staan er? Wat is de status? Wat zijn de mogelijkheden voor productie, activiteiten, en welk onderhoud heeft het nodig? Elke boomgaard heeft een eigen verhaal en dat brengen we stukje bij beetje boven tafel.
Co-bomen gaat te werk met deskundige mensen op het gebied van snoeien, historie, productie en natuur. We organiseren het beheer van de bongerds op gepaste tijden om goed beheer te kunnen voeren.

strong>Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken? 125 en meer
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Co-bomen heeft meegewerkt aan het onderzoek van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen, en staat als businessmodel beschreven op de website onder lesmaterialen Casus Co-bomen.

Vestiging