Charlie + Mary

Contactgegevens

Gerard Doustraat 84
1072 VW Amsterdam
shop@charliemary.com
http://charliemary.com/

Contactpersoon: Marieke Vinck

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2010
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Alle labels en producten van Charlie + Mary zijn gemaakt met heel veel liefde en met respect voor mensen en de planeet. Elk artikel in deze webshop heeft een verhaal en is gemaakt door mensen met passie voor hun vak.

Omschrijving

De mode industrie is complex met zijn lange productieketens en veel verschillende onderdelen aan een kledingstuk die vaak uit verschillende delen van de wereld komen. Je kunt nooit met 100% zekerheid zeggen dat alles in de productieketen volledig fair en eco-friendly is. Maar Charlie + Mary werken al meer dan 5 jaar in de mode industrie en kennen de meeste oprichters en designers van de labels die ze aanbieden persoonlijk. Het creeren van mooie collecties zonder mensen, dieren of het milieu te schaden is diep geworteld in het DNA van deze labels. Als de labels groter zijn, zijn ze meestal gecertificeerd door derden (organisaties als GOTS, Fairtrade of de Fair Wear foundation bijvoorbeeld) die de fabrieken bezoeken om te controleren dat het er veilig is, dat er eerlijke werkomstandigheden zijn en dat de productie zo eco-friendly mogelijk gebeurt.
Je kunt er vanuit gaan dat de kleding die je bij Charlie + Mary koopt of bij andere winkels of webshops die true fashion labels verkopen een heel stuk eerlijker en duurzamer zijn geproduceerd dan het merendeel van de kleding die wordt aangeboden. .

Vestiging