Buurtkiep

Contactgegevens

Taxandriaplein 1
5212TW ‘s-Hertogenbosch
info@buurtkiep.nl
www.buurtkiep.nl/

Contactpersoon: Diny Albers, Martien van Ee, Jan van Gompel, Ingrid Kemps, Hans Kessens, Anja van Kleef, Hester Klein Tijssink en Toon van Rijnsoever

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties:
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De Buurtkiep maakt het wijkbewoners makkelijk om spullen te delen, burenhulp en diensten te vinden, en verhalen, foto’s en filmpjes te delen. Met De Buurtkiep blijf je op de hoogte van de buurt en kun je je ei kwijt. Bovendien zijn er handige mogelijkheden als je iets wilt organiseren. En misschien vind je hier het ei van Columbus.
De Buurtkiep maakt het ondernemers, professionals en maatschappelijke organisaties makkelijk zich in de buurt te profileren met producten en diensten. Je kunt je activiteiten zichtbaar maken, aanbiedingen plaatsen en mensen betrekken bij je plannen.

Omschrijving

Buurtkeepers zijn vrijwilligers die er voor zorgen dat iedereen in de buurt of de wijk met deze site uit de voeten kan. Maar, nóg belangrijker: Buurtkeepers brengen mensen met elkaar in contact, zowel via de buurtsite als daarbuiten. Dat kan gewoon op straat zijn, maar ook via social media als Facebook, Twitter, Flickr en LinkedIn.
In onze rol als Buurtkeeper stimuleren we buurtbewoners, organisaties en bedrijven gebruik te maken van de vele mogelijkheden die dit online dorps- en marktplein biedt om vooral zelf berichten te plaatsen. Daarnaast houden we ook een oogje in het zeil.
Wij doen dit vrijwilligerswerk omdat we allemaal graag in deze wijk wonen en een bijdrage willen leveren aan het nog leuker en aangenamer maken van de wijk. We geloven er ook in dat er zo een sociale kaart ontstaat waarmee mensen dingen makkelijk zelf, met en voor elkaar, kunnen regelen.

Vestiging