Buurtbox

Contactgegevens

Nieuwlandsweg 30
9751 GL Haren
info@buurtbox.nl
www.buurtbox.nl

Contactpersoon: Jetske Tammeling

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Buurtbox, sociaal platform: spullen delen/weggeven/ruilen of iemand een handje-hulp vragen/bieden. Het in contact brengen van buurtgenoten door het plaatsen van een leuke oproep.

Omschrijving

Durf te vragen, durf te geven. Spullen delen, iets weggeven, ruilen of iemand een handje-hulp vragen/bieden. Buurtbox is een sociaal platform voor inwoners uit een gemeente. Doel is om op een leuke manier in contact te komen met een buurtgenoot door het plaatsen van een oproep. Stel een vraag over iets waar je hulp bij kunt gebruiken of zet je talent in om iemand anders een handje-hulp te bieden.

Waarom? Omdat het voor iedereen belangrijk is om in een plezierige buurt te wonen en te leven. En omdat je samen meer bent dan in je eentje.

Elkaar een handje helpen, iemand ’n handje hulp aanbieden of juist iets weggeven, ruilen wat je over hebt. Eigenlijk hoort dat bij een buurt waarin je meer betrokken bent op elkaar. Zonder de verantwoordelijkheid of regie van iemand over te nemen kun je soms best iets doen dat een wezenlijk verschil is voor de ander. En dat levert de gever én de vrager iets op. Mensen willen elkaar graag helpen en zelden leidt dat tot de vraag: ‘Wat krijg ik er daarvoor terug?’

Vestiging