BroederNatuur

Contactgegevens

Broeder Natuur
Bloemstraat 4
8331 NE Steenwijk
info@boedernatuur.nl
www.broedernatuur.nl

Contactpersoon: Peter Frenay

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Tuinkringloop BroederNatuur staat voor mens en natuur wij bieden voor mensen met een licht verstandelijke en/of mensen met een psychische of sociale beperking en vrijwilligers een volwaardige dagbesteding. BroederNatuur is een kringloop voor tuinproducten wij verzamelen tuinmaterialen lappen ze op en verkopen het via de Tuinkringloop. Ook maken wij zeer creatieve tuinen met de gekregen materialen. BroederNatuur heeft een groenafdeling voor aanleg en onderhoud van tuinen.

Broeder natuur is dan ook een hoveniersbedrijf met wat extra’s. Net als gewone hoveniersbedrijven zijn wij er voor alle tuinwensen. Wat Broeder Natuur bijzonder maakt zijn de volgende drie dingen.
Broeder Natuur is duurzaam. Alle planten en dingen (als bijvoorbeeld hekwerk of tegels) die na verwijdering hergebruikt kunnen worden, maken wij op ons kringloopcentrum klaar om opnieuw te kunnen worden gebruikt.
Broeder Natuur is sociaal. Zo werken wij samen met instanties(zoals gemeenten en sociale diensten en psychiatrische instellingen) die bij ons arbeidskrachten kunnen plaatsen. Deze mensen leren al werkende weer positief in het leven te staan en vooruit te kijken.
Broeder Natuur is betaalbaar. Zo is bijvoorbeeld het afvoeren van materialen (mits die herbruikbaar zijn) gratis en ook de personele kosten liggen relatief laag. Broeder Natuur is er dus voor mens en natuur!
Broeder Natuur heeft bovendien zijn eigen ophaaldienst en brengstation. Je kunt de door ons verzamelde materialen vinden in onze Tuinkringloop en in de Tuinwebshop. Als je dus iets kwijt wilt (zoals een plant of een ander tuinproduct) dan halen wij dat graag bij je op om er een ander weer blij mee te maken.
Broeder Natuur haalt eruit wat erin zit!

Vestiging