Boeregoed

Contactgegevens

Woudtzicht 21
2678 NG De Lier
info@boeregoed.nl
https://www.boeregoed.nl

Contactpersoon: Bart Triemstra

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
BoereGoed is een initiatief rondom eigen BoereGoed kassen, waarbij beoogd wordt mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen met als doel tijdsbesteding tot en met re-integratie in het arbeidsproces. De producten van BoereGoed vind je in lokale BoereGoed Boerderijtjes (shop in shops) en in de BoereGoed Buurtboxen verkocht.

Omschrijving

BoereGoed is niet zomaar een kas waar groenten wordt geteeld. Het gaat om een uniek regionaal project waarin meerdere doelen samenkomen. Een oude kas in De Lier kreeg in 2013 een nieuwe bestemming dankzij de ideeën van een groepje bevlogen mensen.
Zij wilden gezond, smaakvol en duurzaam eten toegankelijk maken voor én door bewoners in de regio. Zorgen voor een zo vers mogelijk aanbod met zo min mogelijk tussenschakels. Telers uit de regio via het BoereGoed-concept een regionale afzetmarkt bieden.
Ook wilden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek en begeleiding bieden om te re-integreren in het arbeidsproces.
Tot slot: door innovatie en educatie kennis vergaren én doorgeven. Niet alleen aan jeugd of studenten, maar aan iedereen die gezonder wil eten en meer wil weten.
Het resultaat? Gezonder, verser, lekkerder eten, vanuit een werkwijze die beter is voor mens en milieu.
BoereGoed staat voor hulp aan mensen om te re-integreren in samenleving en arbeidsproces. Door samen te werken, samen te leren en te delen. Betrokken begeleiders en enthousiaste vrijwilligers bieden mensen in de kas een plek om gezamenlijk aan een doel te werken en geven hen zo een zinvolle dagbesteding en een groter gevoel van eigenwaarde.

Inmiddels werkt een heel team samen aan deze missie. Vanuit de basisgedachte dat iedereen gewoon kan eten uit de ‘achtertuin’.

Vestiging