Blackstar bikes

Contactgegevens

Rigakade 10
1013 BC Amsterdam
info@blackstarbikes.nl
www.blackstarbikes.nl

Contactpersoon: Sebastiaan en Taco

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: Columbia University, Golden Tulip, Port of Amsterdam
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Ghanees, oersterk, ecologisch, stijlvol, trendy, maar ook veilig en betaalbaar. Dat is de BlackStar, een moderne Westerse stadsfiets met een karakteristieke oorsprong. Het opvallende bamboe in combinatie met het licht metalen design zullen fietsend Nederlands veroveren. Een trendsettend product uit een ontwikkelingsland dat geassocieerd kan worden met strak, modern, snel en nuttig.

Omschrijving

De bamboe is het geheime wapen van de BlackStar. Het is een gewas dat door heel Ghana wordt verbouwd en het zorgt voor banen in een arm land met veel arbeidspotentieel. Dit materiaal levert ijzersterke, maar tegelijkertijd lichte frames. Uit elke bamboeboom komt een nieuw frame. Deze gaan samen met cacao mee op schepen naar Amsterdam. Daar zet een ambachtelijke Amsterdamse fietsenmaker de fiets verder in elkaar en tunet hij deze af voor de klant.
De Blackstar is een eerlijk product. Vanaf het planten van de bamboeboom tot het afstellen van het zadel krijgt iedereen een goed salaris. Taco en Sebastiaan in Ghana zelf houden het proces in de gaten. Doordat er geen bemoeienis is van tussenpersonen vloeit veel van het aankoopbedrag direct terug naar de lokale Ghanese economie. Heel anders natuurlijk dan in de Ghanese cacao-, olie-, en cashewnotenindustrie, waarbij de winst met name gaat naar mulitnationals.

Vestiging