Balkonton

Contactgegevens

Weegbree 132
1689 NG Zwaag
ilaarakker@hotmail.com
www.balkonton.nl

Contactpersoon: Ireen Laarakker

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: ?
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Is het een compostvat? Is het een wormenhotel? Is het een vertikale tuin? Het is de Balkonton!! Een verticale tuin op pootjes met in het midden een wormen-compost-buis. Op een oppervlak van minder dan een twee stoeptegels kweek je 15 tot 18 planten en composteer je je eigen GFT. Je kunt hem zelf maken in een workshop, of kant en klaar kopen.

Omschrijving

Wie wil er nu niet biologische aardbeien, groenten en kruiden uit eigen tuin. Dat lijkt alleen weggelegd voor mensen met een flinke lap grond, supergroene vingers en heel veel vrije tijd. Met de Balkonton kan iedereen aan de slag. Je composteert je eigen GFT, helpt de bijen en plukt er zelf de vruchten van!

Vertikaal tuinieren in de Balkonton kun je staand doen, of zittend, zelfs in een rolstoel. Je hoeft geen grond om te spitten of ieder jaar zware bloempotten van nieuwe aarde te voorzien. Als je je Balkonton eenmaal geïnstalleerd hebt doen de compostwormen het zware werk voor je. De wormen woelen de aarde om en voorzien hem van compost. Dus jij hoeft alleen te zaaien en te oogsten (en water te geven natuurlijk).

Vestiging