aQysta

Contactgegevens

Molengraaffsingel 12-14
2629JD Delft
info@aqysta.com
http://www.aqysta.com

Contactpersoon: Pratap Thapa, Lennart Budelmann, Fred Henny

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2011
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De wereldbevolking groeit, en tegen 2050 moet de voedselproductie bijna zijn verdubbeld om iedereen te kunnen voeden; het doelmatig toepassen van irrigatie is hiervoor essentieel. aQysta ontwikkelt een irrigatiepomp die aangedreven wordt door stromend water. In tegenstelling tot de op brandstof aangedreven irrigatiepompen die nu vaak worden toegepast verbruikt aQysta’s pomp geen brandstof of electriciteit en bespaart daarmee tot 70% op de irrigatiekosten. De pomp betaalt zichzelf binnen twee jaar terug en is dus zowel voor boeren die nu met brandstofpompen irrigeren, als voor boeren die nu geen irrigatie kunnen financieren, een duurzame investering waarmee ze hun levensstandaard kunnen bevorderen.

Omschrijving

In zijn thuisland Nepal zag Pratap, mede-oprichter van aQysta, dat ondanks de vele snelstromende rivieren in de omgeving, er geen goede en vooral betaalbare manier is voor kleine boeren om dit water voor irrigatie te gebruiken. Deze situatie komt wereldwijd veel voor en schreeuwt om een oplossing.
In 2014 willen we onze eerste product-serie in Ecuador en Nepal introduceren en in 2018 in minstens 5 landen actief zijn en jaarlijks 15.000 pompen verkopen, waarmee we voor de productie van voedsel voor 1 miljoen mensen moeten kunnen zorgen. Bovendien wil aQysta tegen die tijd twee nieuwe producten introduceren.
aQysta heeft als visie om door middel van het ontwikkelen van doelmatige innovaties mensen wereldwijd in staat te stellen om hun levensstandaard te verbeteren en zich sociaal en economisch te ontwikkelen, op eigen kracht.

Vestiging