Antropia

Contactgegevens

Hoofdstraat 8
3972 LA Driebergen
Mail: germiencox@antropia.nl
Website: http://www.antropia.nl/

Contactpersoon: Germien Cox

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2004
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Cultuur- en Congrescentrum.

Omschrijving

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum is met haar diversiteit aan zalen en ligging op Landgoed de Reehorst een prettige ontmoetingsplek voor zowel de zakelijke- als de culturele markt. Of het nu gaat om een congres, training of een danscursus, voor bijna iedereen is er een geschikte ruimte te vinden. Bijkomend voordeel is dat het omringende landgoed zich uitstekend leent voor (uitwaai)activiteiten ter onderbreking van het vergaderen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor Antropia vanzelfsprekend en een bewuste manier van ondernemen. Al meer dan tien jaar wordt er gewerkt op basis van de Triple P-gedachte: People, Planet en Prosperity. Het streven naar een harmonieuze balans tussen deze drie elementen staat van oorsprong centraal. Het resultaat mag er zijn. Antropia is het eerste cultuur- en congrescentrum van Nederland dat klimaatneutraal werd. Alle leveranciers worden jaarlijks bewust ge(her)kozen op basis van hun duurzaam ondernemen. Bezoekers van Antropia worden gestimuleerd om met de trein te komen door ze retourtickets tegen een gereduceerd tarief aan te bieden. Voor alle gasten bestaat de mogelijkheid om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen, veroorzaakt door hun evenement, te compenseren (het GreenSeat principe). In de keuken wordt er uitsluitend gewerkt met biologische en biologisch-dynamische producten die veelal geoogst zijn op het landgoed. Medewerkers, met of zonder achterstand op de arbeidsmarkt, worden dankzij een creatief en flexibel personeelsbeleid gestimuleerd om zichzelf te blijven ontwikkelen bij Antropia.
Duurzaam ondernemen is meer dan alleen rekening houden met het milieu. Het is een creatieve manier van ondernemen die bedrijven uitdaagt om doorlopend te zoeken naar een harmonieuze balans tussen mens, milieu en kapitaal.

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Dit Nieuwe Business Model wordt ook benaderd door studenten deeltijdopleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool Utrecht.

Vestiging