Aardehuizen

Contactgegevens

Rietgors 14
8121JZ Olst
email@aardehuis.nl
www.aardehuis.nl

Contactpersoon: Janneke Koldewijn

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2006
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Vereniging Aardehuis Oost Nederland realiseert in Olst een voor Europa uniek project: een ecowijk van 23 ‘aardehuizen’ en een aantal daarmee verbonden projecten en ondernemingen.

Omschrijving

Onze Missie Als vereniging Aardehuis Oost-Nederland willen wij bouwen, werken, wonen en leven in harmonie met de natuur, in verbondenheid met elkaar en ter inspiratie van de wereld om ons heen. Wat is een aardehuis? Een aardehuis voorziet de bewoners niet alleen van onderdak, maar door slimme en eenvoudige technieken ook van schoon water, elektriciteit, en een stabiel binnenklimaat. De milieubelasting is tijdens de bouw en het bewonen extreem laag.

Het aardehuis-concept is een schoolvoorbeeld van milieubewust en duurzaam bouwen en wonen. Alle milieuaspecten komen in deze vernieuwende en tegelijkertijd simpele (low-tech) bouwmethode aan bod. Door het hergebruik van materialen bij de constructie en schone energiewinning is de CO2-uitstoot en dus het schadelijk effect op het milieu minimaal. Hergebruik van liefst lokaal aanwezige materialen maken aardehuizen goedkoop om te bouwen.

Vestiging