Wopla

Contactgegevens

annemariegerritsen66@gmail.com
http://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-projecten/wopla

Contactpersoon: Annemarie Gerritsen

Sponsors Initiatief: –
Betrokken organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wopla staat voor Working with Plastic en heeft als doel armoedebestrijding door middel van het recyclen van plastic in ontwikkelingslanden. Dit betekent goed doen voor mens en milieu.

Omschrijving

Aanleiding voor het starten van dit project was de schoonheid van het land in combinatie met de armoede die er heerst en een overheid die niet of nauwelijks in staat is om daar structureel iets aan te veranderen.
In Siem Reap, Cambodja leeft ruim 35% van de mensen onder de armoedegrens. Deze mensen halen veelal materiaal uit het regenwoud om verkoopbare producten van te maken. Ook het regenwoud is in Cambodja al voor 75% verdwenen. Daarnaast is er enorm veel zwerfplastic wat niet alleen zichtbare millieuvervuiling is maar in Cambodja ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Doordat plastic niet waterdoorlatend is, ontstaan er in het regenseizoen waterpoeltjes waar muggen in broeden. Deze muggen brengen ziektes als malaria en knokkelkoorts over. Voor knokkelkoorts is nog steeds geen remedie en ook geen vaccinatie mogelijk.
Bij de start van het project werken alle betrokkenen (ook ikzelf) vanuit huis om de kosten zo laag mogelijk te houden en de kans van slagen zo groot mogelijk. Kosten voor overhead zullen zo laag mogelijk worden gehouden waardoor zoveel mogelijk mensen ervan kunnen profiteren en creativiteit wordt gestimuleerd. Alle