Tas-Toe

Contactgegevens

www.tas-toe.org

Contactpersoon: Wies, Hanneke, Rosanne, Rachel, Carlijn, Mike (coach), Stèfanie en Nelske

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties:
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: 2014

Samenvatting
Stichting Tas-Toe wil voedselverspilling in de horeca tegen gaan. Op onze site vermelden we restaurants die de mogelijkheid bieden het eten, dat je niet meer op kan, mee te geven.
Tas-Toe is een project opgestart vanuit het traineeship ‘Verbeter de wereld’. Met 7 meiden is dit uit de hand gelopen project een echte missie geworden. Wij maken de doggybag sociaal geaccepteerd in Nederland. Het doel van Tas-Toe is om voedselverspilling tegen te gaan in de horeca. Wij willen dat mensen hun eten mee kunnen nemen als ze het niet op kunnen. En dit zonder schaamte durven te vragen. Tas-Toe heeft de ambitie om de doggybag sociaal geaccepteerd te maken in Nederland.

Omschrijving

In de Nederlandse horeca wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid. Waarvan 20% rechtstreeks van het bord komt. Zonde vinden wij. Daarnaast is het meenemen van eten in Nederland nog niet sociaal acceptabel in tegenstelling tot landen als Zweden en Amerika.
20% van al het voedsel dat in de horeca wordt weggegooid, komt rechtstreeks van het bord van de gast. Veel restaurants serveren te grote porties, omdat ze willen voldoen aan het “waar- voor-mijn-geld-gevoel” van de gasten, waardoor borden redelijk vol terug de keuken in komen. En éénmaal daar gaat het (wegens hygiënemaatregelen) zonder pardon de prullenbak in. Meer dan 65% van de gasten willen hun ‘leftovers’ graag mee naar huis nemen! Redenen om hier niet naar te vragen is omdat ze het beschamend vinden, het niet wordt aangeboden door het bedienend personeel of omdat ze er simpelweg niet aan denken dat dit mogelijk is. (Bron: CREM, Iens en Milieu Centraal, Onderzoek Voedselverspilling 2010)
Dit is precies waarom wij samen met jou ervoor willen zorgen dat de gasten de mogelijkheid hebben om de restjes mee naar huis te nemen. Bied je gasten een doggybag aan! Deze eenvoudige maar zéér gewaardeerde service is een kleine dienst die je éxtra kunt geven aan je gast en je op die manier kunt onderscheiden van andere horecaondernemingen. Je draagt een steentje bij aan het oplossen van het probleem voedselverspilling, je gasten zullen jouw bij hun lunch de dag erna nogmaals aan je restaurant denken, en je onderneemt op een zeer duurzamere manier!