Kromkommer

Contactgegevens

Heer Bokelweg 155
3032 AD Rotterdam
info@kromkommer.com
www.kromkommer.com

Contactpersoon: Chantal Engelen, Jente de Vries en Lisanne van Zwol

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Gekke groente?! Ja, gekke groente! Zo noemen wij alle groente die ons bord niet halen, maar dat eigenlijk wel zouden moeten doen. Gekke groente zijn de groente die wij redden en uiteindelijk terecht komen in Kromkommer producten. Er zijn twee redenen waarom deze groente verspild worden: om hun ‘looks’ of door overproductie. Uiteraard is dit ook van toepassing op fruit. Voor het gemak hebben we het nu even over groente.

Omschrijving

Te krom, te dik, te klein, te veel.… te gek! Zo’n 5 tot 10% van alle groente en fruit in Nederland wordt verspild vanwege hun ‘looks’ of door overproductie. Dat is toch krom? Kromkommer brengt deze gekke groente weer terug op JOUW bord. Zo maken we samen van Krom het nieuwe recht!

Kromkommer zet zich in voor minder verspilling met projecten door de hele voedselketen. Van boer tot bord doen we activiteiten om gekke groente weer op de kaart te zetten. Vorig jaar hebben we de allereerste soeplijn van gekke groente gelanceerd en nu werken we aan nieuwe jummie producten.

Een wereld zonder voedselverspilling creëren, dat kunnen we natuurlijk niet in ons eentje. Daarom werken we samen met partijen uit de hele voedselketen: de Krommunity. Deze Krommunity bestaat uit o.a. de telers, groothandels, restaurants, winkels, producenten, overheidsorganisaties en consumenten. Join the Krommunity!

Vestiging