Klikoclowns

Contactgegevens

mail@klikoclowns.nl
klikoclowns.weebly.com/

Contactpersoon:

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties:
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wij zijn drie clowns die mensen d.m.v. humor mensen willen attent maken op het scheiden van afval. Het attent maken doen we d..m.v. clownsspel. Door te improvisren tussen het publiek. We willen mensen laten merken dat afval scheiding leuk kan zijn, dit doen we door o.a. een afvalrace te houden. Naast de afvalrace geven we mensen de aandacht wanneer zij hun beker in de juiste kliko stoppen. Wij zetten de persoon dan in de aandacht. Afval scheiden en mensen bewust maken dat afval scheiden ook leuk is.

Omschrijving

De aanleiding is hiervoor dat 1 klikoclown al jaren vrijwilligerswerk verricht bij de Music Meeting te Nijmegen in het milieuteam. Op de Music Meeting zijn ze actief met het scheiden van het afval op een groot festival, mijn collega werkte hiervoor achter de schermen. Vorig jaar bleek het scheiden van afval nog niet naar wens te verlopen en bedacht zij dat het voor de schermen, tussen het publiek aandacht behoeft. Dat maakt dat Klikoclowns is ontstaan. Naast het spelen tussen het publiek is er ook een voorstelling hieruit ontstaan, genaamd Expeditie Help
De Klikoclowns kunnen improvisatie acts doen op festivals, congressen, en bij projecten die betrokken zijn op duurzaamheid, een beter milieu, een circulaire omgeving.
Een geheel recyclebare en milieuvriendelijke voorstelling kan ook: Expeditie HELP: ecokomisch clownstheater. Over 2 pinguinachtige wezens die verloren lijken te zijn, maar zich een mooi paradijs wanen tussen prachtige plastic voorwerpen. Deze voorstelling duurt 25 minuten tot een uur, afhankelijk van de setting en het publiek. Hij is geschikt voor mensen van 6-100 jaar, en kan aangepast worden.