Jagran

Contactgegevens

Taurusavenue 100
2132 LS Hoofddorp
www.jagran.nl

Contactpersoon: Walter Jansen

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting

Bij Jagran B.V. is een concept ontwikkeld waarmee organisch afval door middel van insecten gevaloriseerd wordt in een eiwitrijke grondstof. Door insecten te kweken op organische afvalstromen worden twee maatschappelijke problemen in één klap aangepakt. De hoeveelheid afval vermindert en de insecten leveren hoogwaardig eiwit wat in de diervoeder branche toegepast kan worden.

Omschrijving

De verwachting is dat door de groei van de wereldbevolking en de stijgende welvaart de behoefte aan eiwit in het jaar 2050 verdubbeld zal zijn. Deze stijgende vraag kan niet met de huidige productie van vlees ingevuld worden. Bovendien kampt de traditionele dierhouderij al met de nodige problemen als ziektedruk, mestoverschot en landgebruik. Ook alternatieven voor vlees (plantaardige eiwitbronnen en vis) kennen de nodige haken en ogen als landgebruik, verlies van biodiversiteit en leegvissen van oceanen. Insecten kunnen de oplossing zijn voor de stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardig eiwit.

Door insecten te kweken op organische afvalstromen worden twee problemen in één klap opgelost. De hoeveelheid afval vermindert en de insecten leveren hoogwaardig eiwit wat in diervoeder toegepast kan worden. Op langere termijn ziet Jagran ook nog andere, hoogwaardiger toepassingen van het insecteneiwit zoals specialistische biologische en chemische componenten, humane voeding en pharma.

Vestiging