GeenDrukwerk-register

Contactgegevens

Postbus 7100
2701 AC Zoetermeer
http://www.geendrukwerk-register.nl/

Contactpersoon: Boudewijn de Graaf

Sponsor Initiatief:-
Betrokken organisaties: RightOnSpot
Start Initiatief: 2013
Einde Initiatief: –

Samenvatting

RightOnSpot heeft per 15/1/2013 de website www.GeenDrukwerk-register.nl in BETA online gebracht. Organisaties maken hiermee publiek dat zij toezenden van Reclamedrukwerk niet op prijs stellen.

Omschrijving

Met de komst van de SPAM-wetgeving op email is het adverteren via drukwerk aantrekkelijker geworden. Het zonder toestemming toezenden van drukwerkreclame is immers, in tegenstelling tot emailreclame, niet verboden. Particulieren kunnen via Postfilter.nl aangeven dat zij geen reclamedrukwerk-op-naam toegezonden willen krijgen, maar voor organisaties is inschrijven niet mogelijk.

“Afhankelijk van hoe open een organisatie met de namen van functionarissen is, en hoeveel geld men er verwacht te kunnen halen, hebben wij waargenomen dat meer dan 40% van de inkomende poststroom Reclamedrukwerk is” aldus Boudewijn de Graaf, woordvoerder van RightOnSpot. Die namen en adressen worden door Adresbrokers, waaronder ook de Kamer van Koophandel, te koop aangeboden. “Het is een publiek geheim dat Postkamers het vele reclamedrukwerk, ook als het op naam staat, niet allemaal intern verspreiden, maar goeddeels onmiddellijk in de papierbak deponeren. Komt het wel door, dan is de ontvanger er over het algemeen helemaal niet blij mee. Degene die hier het meest wel bij vaart is de ‘tussenhandel’, niet de adverteerder of de ontvanger”. Reclamedrukwerk belast bovendien het milieu. Ook al omdat het bijzonder ineffectief is: 98% van de stukken levert geen reactie op.

Het GeenDrukwerk-register is meer dan een B2B-alternatief voor afmelden van adressen voor Drukwerkreclame. “Het bieden van een vraaggericht digitaal alternatief voor het toezenden van Drukwerkreclame is cruciaal” aldus de woordvoerder. “Zo kun je als Verzender met een gerust hart stoppen met het toezenden van drukwerkreclame naar de opgenomen adressen, zonder dat je mogelijk schade oploopt omdat je concurrent het wel doet”.

De dienst is in BETA en bouwt voort op het huidige systeem van RightOnSpot. RightOnSpot biedt sinds 2008 een Drukwerk – Firewall aan. Met deze Firewall kan een organisatie zelf, ongeacht wat aan drukwerkreclame toegezonden wordt, eenvoudig zeker stellen dat alleen gewenst drukwerk intern hoeft te worden afgehandeld.

Vestiging