Food Sharing

Contactgegevens

www.foodsharing.nl
www.facebook.com/foodsharing.nl

Contactpersoon: Eva van Dijk & Anne Marie Verkade-Diphoorn

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2012
Einde Initiatief: –

Samenvatting
De tijd is rijp voor de omslag naar een grote food sharing samenleving. Landelijk en lokaal tegelijk. Tegen verspilling, voor verbinding. FoodSharing biedt mensen, zowel particulieren als bedrijven, praktische mogelijkheden om voedsel dat op de ene plek over is, op een andere plek terecht te laten komen. We creëren door concrete activiteiten bewustwording, omdat mensen zien hoeveel eten er ongebruikt blijft. En tegelijkertijd bieden we een oplossing, door mensen in de gelegenheid te stellen dat voedsel te delen in plaats van weg te gooien.
Wij zijn ervan overtuigd dat het sharen van food leidt tot meer sociale bindingen en minder verspilling: goed voor planeet en portemonnee, en je ziet je buren er ook nog eens mee!

Omschrijving

De hedendaagse samenleving kampt met verschillende vraagstukken die de noodzaak tot verandering in maatschappelijke patronen laten zien. Twee van deze vraagstukken zijn aan te pakken met één en dezelfde oplossing, namelijk foodsharing. Door foodsharing komen mensen weer met hun buren in contact, en wordt de hoeveelheid voedselverspilling teruggebracht.
De sociale cohesie in onze samenleving neemt steeds verder af, met verschillende ongewenste gevolgen als resultaat. Mensen voelen zich niet meer betrokken bij hun buurt, kennen hun buren niet meer, worden individualistischer en daarmee minder behulpzaam en tolerant.
Voedselproblematiek is geen kwestie van een tekort aan eten, maar een kwestie van een verkeerde verdeling. Degene die voedsel overheeft en degene die nog wel wat kan gebruiken, moeten elkaar maar net kunnen vinden.