Festipi

Contactgegevens

Coenderstraat 7
7622 XX, Borne
info@festipi.nl
festipi.nl/

Contactpersoon: Serge de Vries

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Muziekfestivals zijn explosief aan het groeien en daarmee ook de milieubelasting. Wereldwijd laat 1 op de 6 mensen zijn/haar tent achter op het festivalterrein. Dit brengt tonnen onafbreekbaar afval met zich mee. Daarnaast laadt men massaal hun smartphones op bij de oplaadpunten op het terrein, wat een enorme energieverslinder is, terwijl dit tegenwoordig prima met zonnecellen gaat. Wij hebben daarom een duurzame tipi gemaakt die in 3 minuten op te zetten is, door luchtcirculate biertjes kan koelen, met zonne-energie de smartphone oplaadt en gemaakt is uit alleen maar kwalitatief hoogwaardig materiaal.
Hoe goedkoper dingen worden gemaakt hoe meer het word gezien als een wegwerpproduct. Dit willen wij omdraaien.

Omschrijving

We hebben de traditionele tipi in een nieuw jasje gestoken zodat muziekfestivalgangers er gebruik van kunnen maken.
Het eeuwenoude concept staat nog steeds als een huis. Het is nog steeds de meest ideale manier van kamperen, maar heeft ook een paar nadelen die voor mensen de drempel vormen om met een tipi op pad te gaan. De nadelen zijn: de tipi is groot en moeilijk op te zetten.
Wij hebben de tipi als 1 pakket gemaakt, alles zit aan elkaar; haringen, binnentent en buitentent, en hij is in 3 minuten opzetbaar. Hiermee hebben we een mooie, makkelijk opzetbare tipi gemaakt die gebruik maakt van zonne-energie, zodat het verbuik van energie op een festival schoon is. Daarnaast zal niemand het in zijn hoofd halen om deze tipi achter te laten op het festivalterrein, iets wat 1 op de 6 mensen nu wel doet met zijn of haar tent. Hierdoor kunnen wereldwijd tonnen met onafbreekbare troep worden voorkomen.
Wij willen festivalgangers minder troep laten maken en minder fossiele energie laten verbruiken zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van gemak en comfort.

Vestiging