Dopper

Contactgegevens

Paul Krugerkade 45e
2021 BN Haarlem
Mail: service@dopper.com
Website: nl.dopper.com

Contactpersoon: Merijn Everaarts

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2009
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval! De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal.

Omschrijving

In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee waar ze een plastic soep vormen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Kun je het je voorstellen? En wist je dat er voor 1 plastic flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is?

Dopper wil de groei van deze plastic soep een halt toeroepen en laat mensen zien dat ze daar zelf iets aan kunnen doen. Door bijvoorbeeld zelf eens een stuk zwerfafval weg te gooien of door uit de Dopper te drinken. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd, zonder BPA*. Hij kan zo de vaatwasser in (tot 65 °C) en je kunt hem ook gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel.

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken?
Hoeveel Mensen bereikt u er mee? 100.000 en meer

Onderzoek
Dit Nieuwe Business Model wordt ook benaderd door studenten deeltijdopleiding Bedrijfskunde MER van de Hogeschool Utrecht.

Vestiging