De Recycled Green Bike RGB

Contactgegevens

Genieweg 40
3641 RH Mijdrecht
ingrid@kio-nl.nl
rik@kio-nl.nl
rgbfietsen.nl/

Contactpersoon: Ingrid Brons & Rik Pothuizen

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: KIO Nederland BV, Pantar Amsterdam
Start Initiatief: –
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Wij hergebruiken zo goed als alles van oude fietsen en maken hier veilige , super leuke kinderfietsen van samen met de medewerkers van Pantar Amsterdam.

Omschrijving

In Nederland worden er jaarlijks 1,2 miljoen fietsen verkocht, waarvan 170.000 kinderfietsen. Jaarlijks worden er gelijke aantallen weggegooid. Ongeveer 40 procent van alle fietsen die in Nederland verkocht worden, zijn tweede handsfietsen.
Kinderfietsen hebben in vergelijking met andere fietsen een korte gebruiksduur. Dit omdat de gebruikers van deze fietsen na korte tijd uit de fiets groeien. Vervolgens wordt er dan een nieuwe fiets aangeschaft. Eigen onderzoek (o.a. bij kringloopwinkels en marktplaats) leert dat kinderfietsen een lastige tweedehands markt is. Een belangrijke reden is dat ouders liever geen tweede hands fiets willen (afdankertje) voor hun kind. Deze fietsen worden dan ook relatief veel weggegooid.

Kinderfietsen hebben in vergelijking met andere fietsen een korte gebruiksduur en belanden redelijk snel op de afvalberg. Het SW bedrijf Pantar heeft behoefte aan daadwerkelijke opdrachten voor hun medewerkers. De subsidiestroom is een stuk minder.
Wij ondernemen inclusief en duurzaam. Door het groeiplan bevorderen wij de circulariteit. Zodra het kind uit zijn fiets is gegroeid kan de fiets worden ingeleverd en krijgt hij een grote korting op de volgende fiets.
Vestiging