Barrio ruilhandelspel

Contactgegevens

caspar@barriomarkets.org
www.barriomarkets.org/ruilmarkten/hoe-werkt-het/

Contactpersoon: Caspar Bosma

Sponsor Initiatief: –
Betrokken Organisaties: –
Start Initiatief: 2014
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Ruilhandel met buurtgenoten, daar draait het bij Barrio om. Op een plek waar iemand aanwezig is om een praatje te maken, of je te helpen met in- of uitscannen van artikelen.
In het Barrio ruilsysteem kun je producten en diensten aanbieden door een advertentie op de website te plaatsen. Als zich een koper meldt, sluit je een deal. Dan breng je het artikel naar de ruilmarkt, scant het in en zet het in het schap. De koper ontvangt een berichtje, gaat naar de ruilmarkt, haalt het artikel uit het schap, scant het en neemt het mee. De punten worden automatisch door het systeem verrekend.
Het Barrio ruilsysteem is ook geschikt om spullen te verhuren. De verrekening gaat ook in een tevoren overeengekomen aantal punten.

Omschrijving

kopen en verkopen wordt steeds anoniemer, in een grote supermarkt of bouwmarkt of via internet. Er is weinig gelegenheid voor een praatje, terwijl veel mensen daar om verlegen zitten. Daar wil Barrio iets aan doen.
De achterliggende filosofie is om het aloude marktprincipe (een plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten en waar welvaart en bedrijvigheid ontstaat) te koppelen aan moderne internet-technologie.
Het resultaat is een modern ruilhandel-systeem waarmee de deelnemers hun welvaart en die van de buurt kunnen vergroten.