Xpertz Communityplatformen

Contactgegevens

H. Roland Holststraat 20
8021CJ Zwolle
roel@xpertz.nl
website: www.xpertz.nl

Start Initiatief: 05-09-2015
Einde Initiatief: –

Samenvatting
Het prototype www.ZwolseXpertz.nl is een online openbaar toegankelijk BtoB platform in de gemeente Zwolle.

Omschrijving
Doel is vraag en aanbod van expertise binnen Zwolle direct met elkaar te verbinden. Zo blijven opdrachten binnen de lokale economie. Een super ´fuzzy logic´ zoekmachine zorgt voor de perfecte match op basis van kennis en ervaring. Bedrijven en andere organisaties vinden daarmee de juiste expertise voor elke opdracht snel lokaal. Het platform laat de Xpertz projectteams vormen, kennis uitwisselen, nieuws delen en evenementen publiceren.
Met een Xpertz communityplatform is de community in staat om het maximale uit haar community te halen, en haar aanwezige waarde maximaal in te zetten/te benutten.
Om te verbinden, moet je eerst elkaar vinden. Dat kan via via, maar dat kan ook online (evt. in eigen afgeschermde site). Door Xpertz in te zetten is dat online vinden veel beter mogelijk.

Je kunt niet alles weten van mensen in je eigen community wat iedereen kan. Met Xpertz weet je wat er gebeurd in je eigen community en wie wat kan, omdat de leden zelf hun zichtbaarheid en daarmee vindbaarheid realiseren. Talenten worden zichtbaar en daarmee vindbaar. Opdrachten kunnen maximaal in de eigen community worden gerealiseerd cq aan elkaar worden uitbesteed. Daarnaast is het ook bijv. ook een optie om een gezamenlijke webwinkel te realiseren waar ieder lid diens eigen producten in kan plaatsen. Geld circuleert veel langer in de eigen community, wat haar ‘economie’ sterker maakt. Daarnaast scheelt het natuurlijk fors in transportkosten/ co2 uitstoot wanneer je dichtbij kunt vinden wat je nu van ver haalt. Of dacht te moeten halen.
Het is duurzaam om van de middelen die een community heeft, waar we ook de kennis en kunde van haar leden onder reken, maximaal gebruik te maken.

Bereik
Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van het project betrokken? 1
Hoeveel Mensen bereikt u er mee?

Onderzoek
Wil wel/niet meewerken aan onderzoek door studenten.

Vestiging